Recent News

member yg mengenal erti membe

Sabtu, 12 November 2011

Bila KENTANG Dah Bekerja

alhamdulilah..

syukur ke hadrat ilahi kerana telah mendapat kerja yg sgat bersesuaian dengan kos yg diceburi. moga dapat mngembangkan bakat yg dimiliki kepada rakyat jelata.

begitulah ayat yg bermain di benak hati ni. syukur cgat sbb dah dapat kje ni. mmg nak cgat lah. mcm entry lepas kan dah interview. bwat yg terbaik mesti ada balasannye. dah dapat kje 2.

antara sbb2 nak kje 2:

sebab kos mse blaja dulu berkait rapat dgn bidang ni.
nak jga rumah yg terlalu luas ni.
nak jga mak yg tgl cowg2 kat umah 2.
nak dapat dan cari pengalaman yg membina keyakinan diri,
gaji yg agak masyukkk.
kos sara hidup yg murah berbanding di bandar2 besar 2.
ramai membe yg leh lepak nnti.
dekat dgn family.
last sekali, dapat on9 kat c2.. tenet laju. movie baru sentiasa ada lah..

yeahhh...
dah dapat kje igt mak 2.. ringankan beban die.. mmg pon niat ni nak cgat bantu. dulu kecik2 susah sng mak ngan ayah lah tlg kte. ne ada membe2 bg dwet beli panadol.kowg ada? 2 la owg ckp kawan gembira sng sgt nak jumpe. kawan menangis xde.just peringatan je untuk muhasabah diri ni.

masa interview mmg gabra. ramai cgat saingan. ada 6 org mse 2. semua ayat manis2 pompuan lak 2. seram ni. pe pon try gak wat yg terbaik. kan dah dapat hasilnye. xpkai owg dalam pon aw,

skunk mse untuk menjalankan tugas iaitu tggungjwb kepada majikan yg memberi bayaran kpda kte ni.xtaw lg la kan. esok bru nak start ni. moga2 kje x ssh. dan xlah membosankan diri ini. hope cgat. aku (kentang) dapat wat yg terbaik untuk negara.
sekian wasalam.

yang benar:
kentang

2 ulasan: