Recent News

member yg mengenal erti membe

Jumaat, 28 Januari 2011

Selasa, 18 Januari 2011

BERAPA JUMLAH KAMBING



nak join tekan banner ye..

ada 16 ekor kambing..tekaan kedua pula 17 ekor ..haha :D


sini nak tag,

lynn
sha
adlyn

Isnin, 17 Januari 2011

teke & menang 2011


TEKA & MENANG 2011

kentang.. byk trik soklan ni rpenye.. aku perasan semuanye...haha

jawapan ak:

197
207
200

heeee

tag:
azra wahab
zana
bob

assgmnt yg x paham


assgmnt yg x paham

start tgh sem je berlonggok assgmnt menanti. lecturer ajar len assgmnt die soh bwat len..
selama ak blaja x de format ni lg..
kuiz.pekse.present ag..
aish.... lg ak ada final project.. ble r nak ciap ni..
jadi jalan terbaik copy,edit paste jela an

satan-xpayah je bwat
hati aku-nak abis diploma x?
satan-rlex dulu, membe len pon x bwat..haaahaa
hati aku-diowg 2 pandai2.. final tdo pon dapat 4flat
satan-sbb diowg tiru. ko pon bleh...hehe. di mana ada kemahuan, disitu ada jalan.
hati aku-tp aku x mahu.. kotor r bnda ni..
satan-kotor 2 la terbaik ckunk mne de bende bersih ag..
hati ak-hotak hang,,, ko setan bleh la kotor2 ni.. igt ak mcm ko.... malas ak nak layan ko lg.. tdo ag best..

aku=ZzZZzzzzzzz

selamat ptg...

Jumaat, 14 Januari 2011

cerita kelakar yang masih aku ingat

no1 tajuknye: sepasang parents.

Ada sepasang suami isteri, baru jua berkahwin, menjalani puasa first time as a couple. Hendak dijadikan ceta, mereka ni pun bergaduh ntah pasal apa.

Si suami pun ngan merajuk nya bagi cold shoulder kat si isteri ngan nda mau becakap dengan bininya. Jadi malam harinya ia pun menulis note untuk si isteri: "Sahur nanti bangunkan abang" dan di simpan dekat dengan tempat tidur isterinya.

Apabila si laki ni bangun, hari sudah pun siang dan dia mendapati ada sekeping nota dengan tulisan bini dia: "Bang, bangun bang, makan sahur." Kuang kuang kuang~

no2: 3mamat bodoh dan 1org bodo

Tiga lelaki, seorang ahli falsafah.. seorang pakar matematik dan seorang pelawak ditangkap
atas kesalahan mengendap itik buat projek…
Lalu hakim berkata..
"kamu boleh menanyakan satu soalan kepada ku.. kalau aku dapat menjawab.. kamu akan ditahan
di penjara.. tapi kalau aku tidak dapat menjawab… kamu akan dibebaskan..

Ahli Falsafah mula berkata..
"Saya mahukan Yang Arif membawa sebuah buku falsafah yang lengkap dari Socrates.. Jika Yang
Arif berjaya membawanya.. saya rela dihukum…".

Lalu Hakim mengarahkan pekerjanya pergi mencari buku yang diperkatakan.. lalu buku itu di
berikan kepada ahli falsafah untuk di sahkan…
"Ya benar sekali ini lah bukunya yang Arif…"
Lalu Ahli Falsafah dipenjarakan…

Kemudian giliran pakar matematik mengajukan pertanyaan…
"Cuba jawab 1253*254-45557+(5454*25451) dalam masa 5 saat..".
Sambil menekan kalkulator dengan pantas.. Hakim memberikan jawapannya.. dan ternyata tepat..
Lalu Pakar Matematik pun dipenjarakan..

Giliran terakhir pergi kepada pelawak..
"Berikan saya sebuah kerusi yang mempunyai 7 lubang ditempat duduknya!". kata si pelawak..
Apabila kerusi disediakan.. pelawak itu duduk dan tiba-tiba melepaskan kentut yang kuat..
Lalu dia berdiri dan bertanya kepada Hakim..
"Yang Ariff.. dari lubang mana kentut saya tadi keluar?"

Setelah membelek kerusi dan melihat lubang yang berada tepat dibawah punggung si pelawak tadi..
hakim berkata…
"Kentut mu keluar dari lobang yang ketiga dari sebelah kanan ini..".

"Salah!!!" Sebenarnya kentut saya dari lubang punggungku ini !!!".
Pelawak itu kemudian dibebaskan.


no3: ntah x igt tajuk..

Akob begitu asyik menonton perlawanan bolasepak di depan kaca TV, tiba-tiba isterinya terus masuk, "Bang, lampu di halaman depan dah terbakar tolong ganti yang baru ye".
"Pasang lampu?!!, kamu ingat saya nie TNB ke?" jawab Akob.
"Kalau abang tak mau tukar lampu, abang tolong betulkan paip air sebab airnya dah tak boleh keluar", minta isteri Akob lagi.
"Betulakan paip?, kamu ingat saya nie Jabatan Bekalan Air ke?", jawab Akob mengelak.

"Kalau semuanya abang tak mau buat tak apalah, tapi kalau abang ke kedai nanti jangan lupa tolong belikan saya gas memasak sebab rumah kita dah kehabisan gas", kata isteri Akob.

"Mintak maap bebanyak saya tak kerja kat Petronas", jawab Akob dengan sinis.

Kerana merasa terganggu Akob terus keluar ke rumah kawannya untuk menyambung menonton perlawanan bolasepak. Kira-kira jam 2 pagi kemudian Akob pun pulang kerumah. Akob menjadi hairan apabila mendapati lampu di halaman terang benderang, Akob terus ke bilik air, dia sekali lagi terkejut apabila mendapati paip air tak ada masalah lagi. Apabila ia ke dapur Akob mendapati tong gas juga penuh.

Pada keesokan paginya Akob bertanya pada isterinya "Awak minta tolong pada siapa...?".

"Begini bang, setelah abang keluar dari rumah semalam, saya menangis di halaman rumah. Tiba-tiba ada seorang lelaki yang sedang melintas di depan rumah kita, bertanya kenapa saya menangis. Saya ceritakan segala-galanya kepadanya. Dengan rela hati dia sedia menolong saya tetapi dengan bersyarat".

"Apa syaratnya?", tanya Akob ingin tahu.

"Syaratnya saya perlu pilih sama ada buatkan ia roti atau tidur
dengannya".

" Jadi awak buat roti apa untuk dia?", tanya Akob.

"Buat roti...?!!! Awak pikir saya nie Kedai Roti ke...?!!!"

hehehe.. ni la aku mampu igt balik... cter ni dah lama dah.. mse darjah6 kot,, lepak kmpul ramai2 mse xde ckgu start r bkak bkak cter.. mule2 teka teki.. lama2 jd cter2 semua ni,,,,

Ahad, 9 Januari 2011

ujung mgguku




weekend ni.. mcm2 program dirancang antaranya

secret:b jmpe jom
aku:jom2...heeee..

jmpe ngan secret ak,

ieka:pogy ak nak tunang.
ak:bgosla. benda baik bgus dicepatkan
ieka:aku ada masalah. ak xde gambar untuk dicuci dan disimpan nnti.
ak:la npe lak. ambik la gambar.lepas 2 cuci dan simpan. len mcm je ko ni..
ieka:hehehe.. aku nak gambar dari kmera ko je berquality.
ak:oooo...pandai ko berkias ea.. ble majlis?
ieka:8-1-2011. boleh ea pogy
ak:bleh lau jera bwk ak nek kete baru.hahaha..
ieka:thanks pogy..
ak:no problem membe2..

program kedua: pg umah ieka wat job eggaged.

dalam bentuk sms dua org membe ni tgh lepak bersama dan mesej ak.
tayap & atan:pogy mneee??
ak:pe ko nak.pelan2 kayuh lah derrr..
tayap & atan:pe program? kuar jom lepak burger alip. lepas 2 ada futsal ngan snooker. ko plih je.
ak:wa follow je derr.. pemanduan berhemah ak perlukan.
tayap & atan:kenderaan xde hal. wa sponsor der.
pogy:ok. lincah pg lincah balik(lincah2 pon pkul 4pg gak blik)

program 3:lepak bersama membe2..

program semua ni ak rancang dengan rapi dan teratur bg memastikan semuanye berjalan ngan lancar.
membe2 mmg kne dapat kasih syg yg adil. tp yg secret 2 yg kne lebih... wawawawa..
..
yg secret 2 ak kuar x bape best sbb ilang mod tetbe... jadi lyn mcm owunk xde mod jela.. wat bodo je..hahhaa..
xtaw r. ada r sbb tertentu.. rahsia,,(waktu petang jumaat ngan mlm sabtu)

lepas 2 siang ari sabtu gua ready2 nak g umah ieka(tunang dah awex comel ni. tahniah aku ucapkan. cepat2 kawen jgn wat maksiat je..hahaha).
ak nak gne kete sendri mase confirm2 ngan jera g cna,,, last2 akak ak lak wat hal.. nak gne kete. g mne ntah. leceh btol la. berubah mimik mke ak terus..
pujuk2 die bg dari lepas zohor sampai sebelum asar.. mne sempat derr.. nsib bek die akak. gue mengalah jela.
deal balik ngan jera yg tgh separuh sedar(tido lg 2 awex muslimah comel 2 dah pkul 11 mse 2..) mengantok ea jera. cian ganggu ko kan..ckp r ngan die kete xde.. deal2.. last2 die ckp. xpe r.. nek kete ak je.
ak pon tggu ngan bese je kat umah sambil men game kat phone baring atas sofa.. xtaw lak die nak wat suprise kat ak.. kejutan yg sgat besar ni,. kete perodua SE baru semggu kuar gne untuk jemput ak.. woowww...
tny r kat die kete spe ni.. die jawap kete die.. bestnye dalam hati aku berkata,ak tgk setiap sudut kete 2.. mmg style,
tahniah pada jera.. sbb berjaya mengapai hajat tahun baru. kete baru. haha..

sampai je kat umah ieka(dak nak tunang 2 la). majlis dah start. dah sarung pon cincin mahal 2.adush... mampos ak kne marah jap ag ngan ieka.. masuk je die terus senyum pggil ak.. (dalam hati naseb bek x marah). die sambut ak dengan bek.. die pluk jera(membe lama die jgk).. best r ada kwan mcm ieka.. xde r lpe membe. igt lagi mse kat sekolah.. die ajak ak menari sama2.. best gle mse 2... xleh lpe. tp ckunk die dah jmpe jodoh die.. semoga berkekalan Amin...(time ni siang sabtu)

mse untuk membe plak.yg ni special. lau ape2 hal(xsemua) aku cter kat diowg. mesti diowg bg penyelesaian yg xkan selesai pon.sengal btol.
tp ape2 pon enjoy. seronok. tension hilang. membe pon bertambah. ni mase mlm sabtu ngan mlm mggu.

ni lah ujung mgguku kalau balik umah mak tercinta.terbaik..

Rabu, 5 Januari 2011

aku penat


penat ak rini... brjalan je keje nye.. nek motosikal rxz berkuasa 133cc kelajuan mencecah 180km/j.

start moto. dalam pukul 2.35pm bergerak dari merlimau melaka ke jementah johor. dengan kelajuan purata pecutan 140km/j. mengambil masa hanya beberapa minat untuk sampai kesana.
setibanya dcna menjemput sayangku bernama jeng3.... rahsia.. ne leh taw.. abg punye 2.

deal ngan die.. ke tempat yg sesuai untuk dikunjungi..
xsangka.. ada sje yg mendengki.. moto ak kne pancitkan.. perghh... dah la jauh ngan kedai moto..
gua redha.. pg mendapatkan pam tayar dan nasihat pakar.. segalanya pulih kembali.
gerak lagi berjalan-jalan menikmati keindahan alam.
hantar kekasihku pulang. ayahanda sudah pulang. meminta izin untuk pualngkannye ke pangkuan keluarga dengan selamat.
dan sygku pon samapai dengan selamat.

ingin pulang ke pangkuan umah sewa. lg skali malang menimpaku. kunci tank ak ilang. perghh menangis berlagu mawi mse 2..
heee.. aku redah dgn saki baki minyak yg tinggal didalam tank. harap mencukupi. namun doaku x termakbul. sbb ada lg 8km untuk sampai ke rumah sewa. motoku melelapkan enjinnya. time 2 magrib. ramai yg dtg untuk menghulurkan bantuan. namun ak tolak.. sbb mak selalu pesan, jgan percaya kat owunk xknal.

ak mengambail keputusan untuk menghubungi rakan ku di rumah sewa. thanks acap dan amar. sesat sampai melaka ea. abg kat jasin dik.. heee..

selesai sudah sampai rumah. semua berjalan lancar. kerana terlalu penat ak x dapat join futsal pada mlm tersebut. berjaya memberi sokongan sahaja.. pe pon team rumah berjaya dengan jayanye.. 22-11...yeah,,,haha

Isnin, 3 Januari 2011

DIY or DIE

pning ak masuk sem last ni.. byk bende kne pkir.. final project ak wat esaman.. sedang dalam progress.
yg pliknye ak langsung x blaja gne vb dan access tp ak dipkase menggunakannye..
ak yg seorang indiependent ni bergerak r secara DIY.. dulu ak pnah dapat flyers gig berbunyi "D.I.Y or DIE" dari cni ak ambik iktibar dan pengajran..
btol gak pe dak2 underground katakan ni..heee..
oleh itu bermulalah karier ku sebagai programmer database... sedang berjalan tp masih lom masuk dalam kepala lagi cara untuk menggunakannya..
aisshhh... spe expert..tlg ajar ak...