Recent News

member yg mengenal erti membe

Isnin, 26 April 2010


sakitnya hatiku. tadi borak ngan membe pasal lens camera. borak punya borak credit pon abis die plak call balik. cter r pasal dwet. tetibe die boleh cakap die dapat biasiswa rm5000 satu sem. terkejut aku. bestnye lah. dah r biasiswa xpayah pulang. bile giliran aku ni?
nak dapat dwet byk2 ni. tggu dan lihat sahaja. aku pasti akan berusaha.

Sabtu, 24 April 2010

Pengembaraan belum berakhir lagi pabila semalam aku terdgar pendapat penceramah di dalam radio ikim. Mereka membincangkan tentang isu remaja sekarang. Bagi pendapat saya negara maju Jepun mempunyai masalah social yang hampir sama dengan Malaysia. Contoh masalah social yang amat ketara golongan remaja diowg.


Tp beza jepun dgn kita ialah mereka sgat rajin kerja, saling menghormati antara satu dgn yg lain, mempunyai disiplin yg sgat2 tggi. Malaysia pula mempunyai remaja yg pemalas, abiskan dwet, suke brgaduh, nak wat satu puak sendiri. Di jepun kalau anda perasan mereka banyak abiskan masa di rumah bersama keluarga. Pergi belajar tidak jauh dari family. Setiap hari keluarga ambik berat tentang diowng berbanding membe diowg. Malaysia pula remaja sekarang “weh aku dah abis SPM lepak KL jom keje sana gadis2 ramai” “weh aku dapat sambung belajar kat pining jauh 2 dari johor. Dok sana mesti parent aku xtaw aku wat pe” ni la die mereka bebas tanpa parents di samping mereka, mereka tidak rapat dgn ibu bapa menjadikan mereka tidak menghormati ibu bapa mereka. Bila mereka mula bebas di tempat jauh dari family mereka mula mengikut jejak membe2 mereka melakukan benda2 terlarang. Dan menjadi sgat pemalas serta tiada disiplin. Jangan hantar jauh2. Nampak kan bezanye. Jadi kalau anak anda nak selamat dari masalah tiada disiplin, jaga lah mereka. Masalah yg paling tidak boleh dibendung ialah masalah social. Negara maju mana pon hodoh mane pon mmg ade problem ini. Tapi di Negara maju seperti amerika syarikat, china, jepun dan lain2 menganggap sosial seperti "couple" perkara ni normal sebelum mereka mendirikan rumh tangga.
oleh itu fikirlah sejenak

Ahad, 18 April 2010



The Woman Who Still Wants To Marry (2010)


Synopsis:
This drama depicts lives of three women who are closing one chapter of their life and entering the next. Lee Shin Young (Park Jin Hee), Jung Da Jung (Uhm Ji Won) and Kim Boo Ki (Wang Bit Na) are three women in their 30s whose romantic relationships have faltered due to their career ambitions, but find themselves given a chance to make a fresh start.




i-city trip


hari itu pergi ke i-city dgn membe ni.
wow seronoknye dapat berkenalan ngn gadis terjumpe dcna








ni r gadisnye..
sweet jgk r.. tp first time memberanikan diri mendekati sebegini..
agak ragu2 gak.. tp berjaya..
dapat ambik gambo..
emel die..
mungkin xlame lagi dapt r no phone plak..
haha..
doakan saya berjaya. amin..