Recent News

member yg mengenal erti membe

Rabu, 24 Ogos 2011

ble nak raya..??

wahhh... semalam pg jb lah. jd pg 2.. walaupun waktu 2 agak kelewatan yg dirasai, bertolak mse 2 dalam pkul 12.30pm ditemani beberapa rakan yg mempunyai tujuan untuk kesana. seperti biasa lah kan. nak beraya pg lah shopping untuk beraya plak. kumpul2 dwet. dah ckup kan. tujuan pg cne bli handphone,bju,seluar,jam tgan 2 je kowt accesories taun ni. mula2 sampai je pg survey bju ngan kasut membe. aku terus sapu t-shirt paddini 2 helai, seluar edwin sehelai, ngan jam polo pe ntah ada ptongan ok lah. time 2 jgak pg jumpe dealer(abg ipar je) untuk pg cari phone aku. tetbe ptg 2 jgak di call. hp dah ada dah. tggl pg ambik je kat die. puas aku berjalan bdan pon dah letih nak tgk phone baru semangat lah kan. alang2 pg umah abg pe lg. stanby berbuke pose kat cne jela. sampai2 je terus buke. mkan nasi ayam penyet, stylo gak menatang 2. aku xpenah mkn pon sebelom ni. besar kowt ayam die. tp lg syok dapat phone aku lepas makan 2. nak taw x phone pew? confirm lah yg seperti yg dirancang. baca post lama. nak samsung mini galaxy kan. tp alang2 tambah dwet cket dapat samsung galaxy ACE. wow camera die terang, full touchscreen, baru try nak gne touchscreen yg pling pntg aku nak function gps.. wah bestnye dah taw jalan2 kat malaysia.senang lah aku nak redah lepas ni. natang baru aku ni die gne OS android 2.2 tpleh upgrade masuk yg 2.3. nnti aku wat r(hack sendri sudah). jimat wat kat kedai kne bhg ngan penjaga kedai 2 je. paham2 lah ea.bayar lebih untuk benda percuma. wat pe kan. huhuhu. function len mcm xperia gak. OS die sama kan tp ni screen lg terang dan harga pon berpatutan. pe pon impian dah tercapai. wuarrghhhh ske nye. ok r nak belai2 mende ni. ahaks. die gerak2 r lau kte touch die. 2 maknenye die bg respon kan. bek nye HP aku ni. sentiasa bg respon bek je. x de mcm pompuan xde mood wat toye je. 2 aku nak jga mende2 cmni lah. tgu nak rye je ni.. nak belanje cket kat membe2. wah jakun sungguh. hati tgh gembira mmg cmni. spe nak menatang ni murah? aku leh bg harga rm740 full accesories, original dalam kotak semua ada, memory pon ada original samsung, harga malaysia rm899. lau nak murah dan berpatutan dan semuanye ada lah sama dgn dikedai 2. mengapa bayar lebih dan dikencing sedangkan menatang dibuat untuk pengguna membeli serta tawar menawar. jd dapatkanlah yg berbaloi ni.

ok2 cter kat jb balik. mlm td pkul 12 tepat gerak dari bazar karat balik ke kampung halaman. syok gle. jalan lapang. lau hari2 mcm ni kan best. senang cket pemanduan yg berhemah dilakukan. tanpa tekanan perasaan ni. segalanya berjalan lancar. dan sampai dirumah dgn sambutan mak tersayang. yaaayyy. alhamdulilah dah sampai ngan selamat. ok nak tdo. tata. Salam(umat Islam)

ble nak raya..??

Isnin, 22 Ogos 2011

POSE,pose, pose jgn x pose..

hari ni 22-08-2011, hari ke 22 berpuasa.bermakna lagi 8 hari je nak raya kan. perasaan gembira bersama dgn ketidaksabaran untuk beraya. kebtulan esok rakan2 sekerja mase pose ni ada lah job cket pose2 ni ajak pg jb.. shopping raya.. yuhuuu.. bestnye.. seperti yang dirancang kumpul dwet nak beli phone kan.. esok InsyAllah akan mendapatkan sebiji phone tersebut..
mmg best lah perasaan ni.

mse ni lah teringat lak kat membe lama ni.. mse muda2 lah ni. die selalu hepy2. tukar2 kad matrix, setting kan rambut ni, lau balik 2 kdg2 jalan sama2. ske lah kawan ngan die ni. rse rapat cgat. dulu2 ne pkai phone. nak contact pon xtaw cmne. jd tgu jela hari bersekolah. dapat lah jumpe. mse kecik2 dulu mmg x pkir pon nak bercintan ni. x reti kowt. tbe2 mse form2 dak ni hilang xde bgtaw pape pon. tetbe je membe len ckp die dah pindah, sedih kowt. nak nangis pon x gne. owunk len mgkin x rse. tp simpan jela kat hati ni. sbb die hilang ke mana xtaw. aku pon pg lah teknik. senyap sepi bagaikan tiada nyawa kat teknik 2. jd lah pelajar skema. hahaha x sangka gle jd cm 2. lepas 2 je dapat sambung blaja.bermula lah zaman fb . tetbe je membe bek ni add owunk kat fb. wow amazing mcm x cye gle. makin comel. rse x sabar je nk chat ngan die. tny khabar, kat mne die ckunk. ske hyper hepy lah. tp syg die dah de owunk len jga. xpela. mgkin takdir dah menentukan hala tuju kteowng ni kan. die berjaya x bgtaw pon. x share pon. lau nak brjya 2 gtaw lah. leh gak owunk pon usaha skaly. tgk die berjaya pon dah ske dah. untunglah kan. adoi. xleh lah nak igt2 mesti sedih. lg2 dgar lgu dadali leh nangis lagu mawi lah... hak3.. :) alamak ada gambar mse form2 lah. ni tambah sedih ni. bg lah tunjuk cket. huhuhu.. ni jela kenangan indah 2.
scanner xde lak. pkai dslr je. gambo x terang cgat lah..

klik gambo nak lg jelas...



dah2 cter raya lak ni. taw kan ni dah last2 pose. buat mse ckunk wat part time job je. ayam golek. membe tawarkan keje ritu. tp lepas rye bawu masuk kowt. xpenah meniaga bazar. taun ni leh terjebak lak. try test tgk lah pe terjadi kan. ok je jalan mcm bese. ayam golek ni xpyah ssh2 cari customer. jd xpyah lah byr promoter nak cari pelanggan. sbb customer yg beratur tgu ayam. mmg abis awal lah. bese sebelum buka mmg dah sampai umah dah. tp keje ni ptg2 je.

pg2 lak tlg mak lah. wat keje2 kemas2 umah cket. mcm rini ambik kelapa dgn de wat pelita cket. bawu lah best nak rye. kne guna kelapa asli baru mantap rendang, lodeh ngan sambal kacang. lepas 2 tukar2 hidangan ngan jiran. rse cm nak tukar ckaly ngan membe bek 2. hepy lau dapat lah. lau die sudi kan.
dah la pemalu ngan die. hak2..

ok lah ni je kot cter pose2..
nnti sambung lg..
di hari bek bulan mulia ni.
nak hulur 10 jari mohon ampun maaf lau de salah silap..
selamat berpuasa dan hari raya.
salam..