Recent News

member yg mengenal erti membe

Jumaat, 31 Disember 2010

1,2,3 yeahh 2011 sudah...berazam..

berlalu lah 2010 dengan agak suram dan terpencil..
ramai tanya "azam 2010 dah tercapai lom?"
aku akan jawap 50/50 je.
tp yg nampak aku dah setel kan yg nmpak... iaitu membeli sbiji motor rxz berkuasa 133cc 2 stroke,,
boleh menapau moto lc135cc dgn selambe.(kalau lc standard r...heee)
dan aku berjaya membeli laptop baru dan agak bersesuaian dgn aku. laptop model asus(terbalik=susa)ahaha
processor intel core i5 2.53ghz turbo leh nek 2.8ghz.. grafik nvidia 310 cuda 1G.. ram 4Gmushkin 1333ghz.. dan support game love2 ak ckunk ni "borderland" ble r nak abis misi ni..haha.

tahun ni ak idamkan ingin memiliki sebiji kereta model proton satria neo cps(cam profile switching).. cps ni dah lebih kurang ngan spec kereta berenjin vtec(honda)..
ak nak grad diploma dgn jayanye.. ni dulu kowt setelkan.. dah setel dua ni baru wat azam baru nnti.. hee...

selesai sudah tanggungjwb berazam....

Rabu, 29 Disember 2010

couple vs single

meniti hari.. .. menanti waktu.. detik demi detik.. pe ntah lg.. xtaw pon..
pe yg ak nak cerita rini ialah.. knpe manusia 2 kadang perlu couple..
npe x single je.. npe lepas couple mcm2 syarat xleh langgar?.
npe lepas couple hubungan pasangan 2 mcm dah kawen? npe owunk couple ngan membe dianggap berbeza.. sedangkan couple 2 just satu ucapan pasangan. tiada saksi tiada agrement(xtaw eja)heee.

pernah gak r chat ngan kekasih owunk ni..

ak:hye
ko:hye back
ak:ngah wat pe 2?
ko:ngah on9 je,bosan r xtaw nak wat pe.
ak:yeke. cian nye.. g r joging ke.. men buaian kew..
ko:gle ea dah mlm ni. ne leh anak dara sunti kuar.
ak:owhh yeke.. heee.. pkwe sihat?
ko:ermmm yela.. pkwe?? sihat je.. hehe..
ak:dah de pkwe upenye..
ko;:mmg pon. npe??
ak:pkwe x marah ke chat ni.
ko:ntah la. die xtaw pon..
ak:apsal x g layan pkwe ko 2.
ko:dah bosan r layan die je..
ak:la bek xpayah couple lau cm 2..
ko:ak simpan je.. untuk kawen nnti. lgpon dah xde pe pon rahsia ngan die.
ak:maksud ko? ko dah bg semua?
ko:ha,ah kot. ntah r xtaw..hehehe..
ak:yela pasangan couple an.. taw sgat.
ko:k r nak off ni. pkwe ak balik jap ag..
ak:satu umah kew? ok2 tc ea..
ko:ok bubye.

ni pasangan couple.. xtaw r ak pon xknal..
ada membe ak ag best cternye.. tp mmbe kan jaga cket privacy.

lau bkn couple lak.

ak:hye
selepas 5minit logo sleep dah kuar 5minit ag.baru la.
ko:iii
ak:leh chat x ni:
5 minti ag..
ko:ermm.. ntahla.bz cket ni nnti la ea.
ak:owhh yeke. ok g wat keje ea tata..
tggu 5 minit..
10minit.
terus xreply...
patut r single..haha..

bg ak ckunk ni dah berumur 21 tahun. couple more better. ak malas nak cari2 lg.. dapat satu dah r..
layankan je kerenah mengong couple 2..
asalkan ko bahagia..

pe yg terngkan beza couple ngan x je.
p/s-xsemua cm 2.. sory.. ni a k ambik yg perangai ak x ske r..ak x mcm 2 pon..
wawawawaawawa..
pilih la sendiri yg mne lebih most better right now..
k thanks

Khamis, 23 Disember 2010

pertama kali ku bertemu denganmu
hati ku terpaut melihat senyumanmu
aku mengharap engkau menerima ku
kerna aku pun sedang mencintaimu

akan ku renang lautan yang berapi
membuktikan kehebatannya cinta ini
tetapi jika kau meninggalkan aku
terhiris hati ini
terguris jiwa ini
menangis x berlagu

biar pon ombak yang merubah pantai
kasih ku takkan hancur berderai
biar pon hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti


oh sayangku pimpimkan tangan mu
menuju mahligai bahgia
kita bersama nikmati kisah cinta
hidup bagaikan di syurga

tahniah pada lagu ni... rini ak dapat pujian sbb ak dikatakan romantik.. thanks...
thanks jugak.. wat ak jatuh hati padanya...
harap die paham maksud lagu ni..
harap die tahu pe hati ku mahu..
aku men futsal pon x tenang.. balik awl sbb nak chat..
tetbe die x on9.. gle r.. sabar... die selalu pesan soh ak sabar.. mgkin ni lah iktibar dan pengajran..
supaya jgn men kan pompuan dan hargainya,,, tp mmg ssh gle nak dapat...
first time ssh mcm ni.. dan ak dapat rsekan yg ak akan hargainya...
sabar Fauzi.. sabar.

Isnin, 6 Disember 2010



wedding job

kehadapan.. pembaca2 semua.. ada r cket men2 kamera ni. belajar sendiri.. ambik gambo sendiri.. wat semua sendiri2 je... tetbe dapat satu call yang agak mencurigakan dari membe sekampungku..

mat:weh ko ada wat ambik2 gambo kan..
wa:yesszaa
mat:akak ak nak kawin ni, nak mintx tlg ambik gambo.. nnti ak bayar la..
wa:ble 2?
mat:ahad ni..
wa:2hari je ni.. wa xtaw r cmne nak ambik.. hentam2 bleh?
mat:bole la janji ada gambo

wa pon macam malas je nak buat.. tp atas sokongan rakan-rakaaku... ak menerima dgn hati redha dan tawaduk..
wa deal ngan die, kamera siapkan, siap pinjam kamera membe.. thanks mona.. rakan karibku dan sebaya Azra Wahab yg menjadi pemangkin semangat dan bekerja keras membantuku..
bermulalah karier berbayarku...
takut gak nak start.. tp wat dunno.. wa doing dgn selamba.

akhirnya berjaya mengambil gambar2 nikah sanding dan baju seperalinan mereka...
kini edit mengedit sedang dijalankan.. doakan ku berjaya lakukan yang terbaik amin..

tq kepada semua yg membantu:
-ella-
-jera-
-mona-

Sabtu, 31 Julai 2010

pny gle tension aku.. pabila musim mencari awek telah tbe.. aku try usyar2 dak kelas aku.. mmg lyn bek pny die pon single.. tp macam hanjing time bwat salah cket x leh maaf langsung.. wa terus tolak derr. wa x suke pompuan cmni.. wa pnah couple wa taw pe yg terjadi lau teruskan.. jumaat ritu bawak r dslr wa yg sgat cantik 2.. pg usyar2 kat poli ada event konvo.. pg jalan2 ambik gambo awek cna sni.. ngan membe2 yg sporting.. gerai2 yg sporting.. wa lg la sporting.. time2 nak blik 2 w ngah jalan lalu kat parking moto.. awek comel gle dan ada r iras2 membe wa yg wa minat dulu.. wa tanpa melepaskan peluang pergi kat die.. die ckp abg ambik gambo kteowg bleh.. ape ada hal on jela.. die dgn membe die mse 2.. ambik2 borak2 jap dapat r FB die.. sejak dari 2 mula r chat kat Fb ym r.. die mmg sporting.. lyn je.. tny single ke x.. pe status semua die senyap je igt die lyn2 single r.. rupenye wa tgk status dah couple..wa panas ciut.. tensionm membazir masa.. lau xdah bleh wat assgmnt yg melambak n,,, wa bengang la ciut.. wa rse nak maki je die.. wa rse nak jmpe pakwe die nak cter je die mcm ne attitude die.. arghhh mcm taik r pompuan ni.. pg mati la kamu sebelum kamu dibunuh...
haha
ayat baru..
kne r test try cari kwn pompuan len ni.. tp mcm ssh r
ble jodoh ni nak sampai.. wa menangis ciut dgar membe wa cter kisah cinta die.. wa x bhg.. mmg best gler.. wa rse ada yg x kne r ngan wa pny family.. abg wa ada ckp family ku dab keseluruhannya telah ditutup jalan untuk jodoh.. abg wa pg berubat die sowunk je ramai jodoh.. wa mcm rse nak pg setel r problem ni.. tp kat mne r.. ok la puas dah menulis.
nnti wa ctr lg ye,,
chow siaulau..
haha
aslamualaikum

Ahad, 25 Julai 2010

pudu jail

Hurm…memanglah dah tak berpenghuni. dah takde banduan dalam tu. tapi kat situ la ramai orang masuk dan insap dan mungkin ade yang tak insap2 lagi sampai sekarang.

aku dari lahir sampai lah besar ni xpenah masuk dalam jail pudu ni.. nak sgat tgk dalam 2 macam mne besar ke kecik,cantik ke buruk, tlg r nak sgat tgk.. mintak kat mak xdapat mintak kat ayah x dapat minx kat adik beradik pon xdapat.. sedih gle..

abg sowunk ni asyik cerita pasal pudu ni. dgar die cter best gle.. yg masih igt la die cter pasal mona fendi kne gantung xmati..aku nak sgat pg..

last2 mase umo aku umo 13 tahun pg KL untuk akak aku konvo kat uitm shah alam. mse 2 berjalan-jalan r.. dapat r lalu tp just nampak luaran sahaja. penuh ngan lukisan dan artifak yg menarik.. mcm mne dalamnye.. tlg bgtaw mcm mne?

skunk umo dah 20 taun just nampak luaran sahaja.. nak sgat masuk.. pe ada kat dalam 2.. tlg..

dan sekarang dah pecah pon tiada apa yg nak lihat lagi.. patut ke?

terpulang r kat kerajaan yg xtaw sejarah yg sgat bernilai 2..

dibina tahun 1895-2010.. hilang lenyap..


video

Isnin, 26 April 2010


sakitnya hatiku. tadi borak ngan membe pasal lens camera. borak punya borak credit pon abis die plak call balik. cter r pasal dwet. tetibe die boleh cakap die dapat biasiswa rm5000 satu sem. terkejut aku. bestnye lah. dah r biasiswa xpayah pulang. bile giliran aku ni?
nak dapat dwet byk2 ni. tggu dan lihat sahaja. aku pasti akan berusaha.

Sabtu, 24 April 2010

Pengembaraan belum berakhir lagi pabila semalam aku terdgar pendapat penceramah di dalam radio ikim. Mereka membincangkan tentang isu remaja sekarang. Bagi pendapat saya negara maju Jepun mempunyai masalah social yang hampir sama dengan Malaysia. Contoh masalah social yang amat ketara golongan remaja diowg.


Tp beza jepun dgn kita ialah mereka sgat rajin kerja, saling menghormati antara satu dgn yg lain, mempunyai disiplin yg sgat2 tggi. Malaysia pula mempunyai remaja yg pemalas, abiskan dwet, suke brgaduh, nak wat satu puak sendiri. Di jepun kalau anda perasan mereka banyak abiskan masa di rumah bersama keluarga. Pergi belajar tidak jauh dari family. Setiap hari keluarga ambik berat tentang diowng berbanding membe diowg. Malaysia pula remaja sekarang “weh aku dah abis SPM lepak KL jom keje sana gadis2 ramai” “weh aku dapat sambung belajar kat pining jauh 2 dari johor. Dok sana mesti parent aku xtaw aku wat pe” ni la die mereka bebas tanpa parents di samping mereka, mereka tidak rapat dgn ibu bapa menjadikan mereka tidak menghormati ibu bapa mereka. Bila mereka mula bebas di tempat jauh dari family mereka mula mengikut jejak membe2 mereka melakukan benda2 terlarang. Dan menjadi sgat pemalas serta tiada disiplin. Jangan hantar jauh2. Nampak kan bezanye. Jadi kalau anak anda nak selamat dari masalah tiada disiplin, jaga lah mereka. Masalah yg paling tidak boleh dibendung ialah masalah social. Negara maju mana pon hodoh mane pon mmg ade problem ini. Tapi di Negara maju seperti amerika syarikat, china, jepun dan lain2 menganggap sosial seperti "couple" perkara ni normal sebelum mereka mendirikan rumh tangga.
oleh itu fikirlah sejenak

Ahad, 18 April 2010



The Woman Who Still Wants To Marry (2010)


Synopsis:
This drama depicts lives of three women who are closing one chapter of their life and entering the next. Lee Shin Young (Park Jin Hee), Jung Da Jung (Uhm Ji Won) and Kim Boo Ki (Wang Bit Na) are three women in their 30s whose romantic relationships have faltered due to their career ambitions, but find themselves given a chance to make a fresh start.




i-city trip


hari itu pergi ke i-city dgn membe ni.
wow seronoknye dapat berkenalan ngn gadis terjumpe dcna








ni r gadisnye..
sweet jgk r.. tp first time memberanikan diri mendekati sebegini..
agak ragu2 gak.. tp berjaya..
dapat ambik gambo..
emel die..
mungkin xlame lagi dapt r no phone plak..
haha..
doakan saya berjaya. amin..

Ahad, 28 Mac 2010

ini saya

ape ni?
haha..bergurau..inilah permulaan ku buat blog dan terakhir kot..
bagi rakan2 seperjuangan yg dah berjaya menjadi master blogger,expert dan berkaliber..
silalah berikan tunjuk ajar yg sepatutnya..

disini ade pantun

buah cempadak di luar pagar
ambik galah tolong jolokkan
saya remaja baru belajar
kalau salah tolong tunjukkan..

haha pantun baru..

kite kan satu malaysia..
ade bahasa kite..
nampaknye mase x mengizinkan..
saya terpakse berhenti dahulu disini..

terima kasih daun keladi..
lain hari saya tulis lagi..

sekian tq